2015-05-22 15.03.17I torsdags var jag på lanseringen av Goboat på Strandvägen i Stockholm. Det är ett danskt koncept med eldrivna picnic-båtar som nu kommit till Stockholm genom ett samarbete med Strömma. Snygg form & bra elmotorer från Torqeedo är de utrustade med. De driver lätt i sidled men blir nog stabilare med 6-7 personer ombord jämfört med 3 som vi var när jag testade. Inget båtkörkort krävs för att få hyra dem & jag tror de är ett perfekt komplement till våra eldrivna vattenlimousiner. Vi får många förfrågningar som inte blir till något då de inte har råd att chartra en vattenlimousin med kapten. Här får de istället chansen att åka själva till ett lågt pris. Återstår att se om de blir lika populära som i Köpenhamn!

Dom sista vackra löven faller nu i Djurgårdskanalen, för bokningar måndag-torsdag ger vi 20-30% rabatt på charter. Vi kör november ut med dubbla värmare ombord. Boka på: info@ekocharter.se.

10629745_698947196863966_2645151510375181436_nVi har fått eldrivet sällskap på Stockholms vatten i form av våra vänner på Green city ferries! Tidigare i september var vi på invigningen av elkonverterade (ombyggd från dieseldrift till eldrift av Echandia Marine) E/S Movitz som nu är redo för trafik Solna strand-Gamla Stan med stöd av Vasakronan. Något av en sjöfartsrevolution när Sverige får världens första snabbladdande passagerarfartyg som bara behöver ladda 10 min för att köra i en timme. Fin artikel hos OX2 om invigningen som även nämner oss:http://www.ox2.com/mina-sidor/medlemsnytt/miljodriven-fartygstrafik-utan-kompromisser/

batcharter med elma eldriven vattenlimousinPå onsdag från 15.30 kör vi för fjärde året guidade turer med anledning av årsdagen för slaget om Baggenstäket på uppdrag av det nyinvigda slagfältsmuseet HAMN i Fisksätra. Det är gratis, välkommen!

Idag smattrar regnet på kapellet och de som passerar oss tittar längtansfullt in i varma Elma.