Elma

Elma-1_600

Möt Elma, Ekocharters flaggskepp. Med sina 22 fot (6.7 meter) kan hon husera upp till 10 personer (11 med lite hjärterum) på en avkopplande och havsdoftande tur i stadskärnan eller inre skärgården. Elma drivs av 6V batterier laddade med grön el genom ett vanligt 230-volts uttag. På en typisk laddning kan hon gå ungefär tio timmar i marschfarten 4 knop eller fem timmar vid toppfarten 5.3 knop. En alldeles lagom takt för Stockholms vatten.

Elma beskrivs som en vattenlimousin och passar utmärkt för alla situationer då en traditionell limousin hade funkat. Våra vattenlimousiner är givetvis lite långsammare än den traditionella varianten (såvida det inte är trafikstockning igen), men vi erbjuder istället lugn och ro genom en exotisk upplevelse med möjlighet till både mat och dryck ombord.

Sedan starten 2011 har hon huserat företagsledningar, forskare, bröllopspar, celebriteter, turister, ministrar och glada kompisgäng på möhippor, svensexor, frierier, representationer, romantiska månskensturer, guidade historieturer, workshops, TV-inspelningar, födelsedagskalas och examensfester. Vare sig du vill prova på ett av våra beprövade koncept eller hitta på något helt nytt – välkommen att höra av dig med frågor!

Elma-pyntad_600

Så här uppklädd kan Elma vara vid en frieri-seglats, till exempel. Statistiskt sett så är det en god affär – vi har inte haft några nej hittills.

Elmas hemmahamn är vid Kungliga Motorbåtsklubben alldeles intill Djugårdsbron. Om du har tur finner du även minst en av oss kaptener i krokarna. De flesta turerna utgår dessutom därifrån och gör sig väldigt bra i djurgårdskanalen – så håll utkik där!

Elsa

Elsa är Elmas lite mindre lillasyster. Vid större körningar, vid fler än elva personer hoppar Elsa in och hjälper till. Hon är också eldriven och mycket lik Elma förutom att hon är blå, 18 fot lång och rymmer 8 passagerare.

 

 

Elsa annons-1-3

Elsa annons-1-12

Båda båtarna är Kalifornientillverkade Duffybåtar och kommer från Duffy Boats Sweden.

Genom att hyra in ytterligare båtar har ekocharter möjlighet att chartra upp till 30 passagerare i tre fartyg.