"Vi vill inspirera och bidra med grön modernisering till sjöss"

På bilden ser ni Sara, Cajsa och Jeppe, det är vi som är grunden i ekocharter. Vi är löjligt förtjusta i sjöfart, hav och miljöfrågor vi vill helt enkelt åka båt utan att förstöra havet vi åker på. Vi tycker att förnyelsebara energikällor är mycket trevligare än fossila bränsen. Därför har vi startat ett litet rederi med elbåtar.

Cajsa och Jeppe lärde känna varandra under en Atlantsegling för flera år sedan och Sara och Cajsa är barndomsvänner från Åkersberga

Med oss som delägare i företaget har vi även It-ingenjören Tobias, Superentrepenören Stuart och civilekonomen Alexander.

Om ni vill lära känna oss lite mer är det bara att skrolla ner och fortsätta läsa!

Grundare

Jeppe Larsen
jeppe@ekocharter.se

Jeppe är grundare till ekologiska barnklädesföretaget Bonkeli Design som han drev t o m 2011 tillsammans med fru och barn. Som medgrundare och drivande i nätverket Cradle Net vill han ställa om samhället till en cirkulär ekonomi och att Ekocharter bygger världens första fartyg designat för cirkulär ekonomi. Han har fartygsbefäl klass VIII från Sjöskolan på Beckholmen och har bland annat seglat till Västindien med Cajsa och Alexander.

Cajsa Henrikson
cajsa@ekocharter.se

Cajsa studerade sjökaptensprogrammet samt sjöfart- och logistikprogrammet på Chalmers i Göteborg. Hon är med i styrelsen för föreningen Briggen Tre Kronor och är en van seglare med ett starkt intresse för det marina livet.

Sara Nordin
sara@ekocharter.se

Sara är uppväxt i skärgårdskommunen Österåker och tog sin sjökaptensexamen från Linneuniversitetet 2010. Därefter har hon arbetat som styrman inom den svenska och norska handelsflottan.

Partners

Tobias Kask
Tobias är en civilingenjörsutbildad entreprenör/arbetsmyra som grundat ett fåtal företag i Sverige men sedan 2007 främst arbetat med att bygga en uppstart i San Francisco till break even och tiodubblad arbetsstyrka.