Dragon Fly Sverige Trimaran

De danska snabba familje-trimaranerna Dragonfly har fått en agent i Stockholm

De flesta svenska fritidsbåtar står på land eller ligger tomma i hamn större delen av året. Många hinner dessutom inte med att underhålla och torr- och sjösätta sina båtar. När så många fritidsfartyg inte utnyttjas kanske det är dags att ta bilpoolen till sjöss. Visst är det många som hyr båtar under sommaren, men för att det verkligen ska slå igenom behövs nog en smidigare och friare lösning i form av ett system liknande Sunfleet Carsharing. Man bokar själv via mobil eller internet och nyckeln sitter i en liten handdator i bilen som dessutom har ett tankkort. Kostnaden faktureras i efterhand varje månad beroende på körsträcka.

På så sätt behåller man den frihet man har när man äger ett fordon eller en båt, men det blir rejält billigare både i tid och kronor. Dessutom utnyttjas de förmodat ändliga resurser som använts till att bygga fartygen maximalt. Under vinterhalvåret vore det förstås helt optimalt om man kunde segla ner “Windfleet boatsharing”-fartygen till södra halvklotet, men det är nog svårare att få ekonomi i.

Dragonflys trimaraner är verkligen framtidens båtar när oljan blir dyrare eller tar slut. De är snabba men ändå bra familjebåtar och passar säkert perfekt med en liten elmotor. (utombordare) /Jeppe

www.dragonflysverige.se

Tagged with →