Under säsongen som gått har vi haft många fantastiska människor ombord på vår vattenlimousin Elma. Sedan startskottet gick i maj så har vi haft alla möjliga slags chartrar allt från möhippor, svensexor, företagsledningar, romantiska par och TV4 som valde att spela in några klipp ombord.

När Elma inte är uppbokad för charter så används hon ofta som kontor av oss på företaget. Måste erkänna att det är rätt grymt att sitta och jobba ombord på båten som har hemmahamn på Kastellholmen, blir man rastlös kan man ju alltid ta sig en liten svängom. Eftersom Elma fungerar som kontor så väljer vi ofta att ha våra affärsmöten ombord. Stockholm kryllar av innovativa människor som driver affärsverksamhet med fokus på miljö och hållbarhet. Ekocharter har haft turen (okej, vi har jobbat för det) att träffa flera av dessa företag för att utbyta idéer, spåna på samarbeten och många andra saker.

Ett av dessa grymma företag som Ekocharter har kommit i kontakt med är AW OF STHLM. En solig tisdagskväll i augusti kom grundarna Jens och Micke förbi på Kastellholmen för att hälsa på Sara, mig och Elma.

AW OF STHLM grundades förra året efter att de båda vännerna Micke och Jens hade uppmärksammat att det fanns ett begränsat utbud av snygga, ekologiska märkeskläder på nätet och i butik. Micke presenterade en vision som sedan kom att ligga till grund för företaget. Visionen var att erbjuda exklusiva ekologiska kläder och skor som inte kompromissar med stil och design. Jens nappade på idén och började skissa på riktlinjer och vips så var AW OF STHLM fött.

Idag erbjuder företaget kläder och skor från etablerade märken såsom WeSC, Knowledge Cotton Apparel, Vans, Faguo Shoes med flera. Killarna tycker som sagt att det ska vara en självklarhet för alla människor att kunna välja ekologiskt utan att behöva kompromissa på stil och design.

Jag själv uttryckte mig nyligen med dessa ord; Vi vill visa att man inte behöver dra ner på lyx och njutning då vi måste anpassa oss mot en grön omställning. Får en känsla av att Ekocharter och AW OF STHLM tänker lite lika….

Den kvällen Jens och Micke var på besök var de från topp till tå iförda kläder från deras eget utbud. Jag passade på att fota killarna och deras kläder när de var ombord. Då och då under hösten kommer jag att uppmärksamma problemet med textilindustrin genom att göra inlägg på bloggen eller Facebook. Jag tänkte nämligen försöka förkovra mig i ämnet. I samband med detta kommer dessa bilder med största sannolikhet att dyka upp. Kolla in deras grejer på www.awofsthlm.se eller deras sida på Facebook, mycket fina grejer! Jag själv är väldigt pepp på en farfarströja från Knowledge Cotton Apparel.

Ha en fin vecka gott folk!

/Cajsa

Tagged with →