COP 17 Innan ni läser något annat så tycker jag ni ska titta på talet som hölls tidigare under klimatkonferensen av ungdomsrepresentanten Anjali Appadurai på Democracy Now, gripande och riktigt vältalat!

Kortfattat kan man säga att FNs klimatförhandlingar i Durban avslutades åt det bättre hållet då det länge såg ut som att hela förhandlingsprocessen skulle bryta ihop helt. Däremot så krävs det bindande åtaganden för hela den historiska “utsläppsvärlden” minst 5 år tidigare än som färdplanen ser ut nu om vi inte vill riskera skenande temperaturökningar med extrema väderfenomen som följd. Som många säger så är det företagen och andra organisationer som redan tidigare agerar och som nu snabbt måste fortsätta omställningen istället för att vänta på ett globalt avtal. Själva ska vi kämpa vidare med Statens Fastighetsverk för att del få småskalig vind, våg eller solkraft på plats på Skepps- och Kastellholmen samt få dem att leverera storskalig andelsel för hela nätet där!

Dagens Nyheter samt Ekots korta inslag har skrivit några positiva artiklar kring klimatförhandlingarna. Det finns också en många som är tveksamt positiva till vad som hänt under klimatförhandlingarna i Durban. Däribland Svenska Dagbladet, Ekots långa inslag, Greenpeace, Miljöaktuellt och Guardian

Rebecka Carlsson var på plats ända till slutet 36 timmar över tiden när många andra journalister och deltagare redan hade åkt hem, du kan läsa hennes inlägg på hennes blogg.

 

Tagged with →