fartyg i stockholms skärgård Senaste numret av Camino har havet som tema. En hel del intressant och viktiga delar tas upp men de missar mycket av det som är på gång(eller redan finns på marknaden) och kan göra stor skillnad. T ex B9shipping, alla segelbåtar med elmotor, Skysails och förstås de första och riktiga elbåtarna från Duffyboats. För att inte tala om elbåtsrederiet Ekocharter… En annan aspekt är att vi skyndsamt bör designa all plast som riskerar hamna i havet enligt Cradle to Cradle i t ex bioplast eller annat material som är fullständigt biologiskt nedbrytbart och att det kanske är dags att börja skörda plast-soppans “rikedomar”.

En lång artikel om fraktskutan Tres Hombres är helt klart höjdpunkten! Jag har länge funderat på hur vi kan göra en lång leveransturné med segelbåt för Bonkelis räkning. Jag har gått så långt att jag för varje återförsäljare som hört av sig tittat på hur de ligger till med hänsyn till en eventuell rutt. /Jeppe

“Nu är Camino 21 på väg till brevlådor och butiker – ett nummer som går på djupet i dubbel bemärkelse. I vårt mest omfattande reportage någonsin kikar vi på vad som krävs för att sushi-branschen ska byta rödlistad fisk mot hållbara alternativ. Vi bjuder på fiskfria recept från havet, förklarar varför musslor är bland det smartaste vi kan äta och visar upp framtidens båtar som nyttjar vinden och solen som energikälla.”